139 :-

KÖP NU

LÄS MER

>

>

Producenten Olivier & Lafont är en duo bestående av Baptiste Olivier och Gérald Lafont. De är några av Rhônedalens absolut mest efterfrågade oenologer och samarbetar med ett flertal välkända producenter. De gör även egna viner och har förmånen, tack vare sitt kontaktnät, att kunna selektera de absolut bästa druvorna i Rhônedalen från kända appellationer som Crozes Hermitage, Vacqueyras, Gigondas och Lirac.

 

De hade en vision att utveckla ett vin som kombinerar det bästa från de kända vingårdslägena i Rhônedalen - något som inte tidigare gjorts.

 

 

Ett "Super Rhône"

 

Likt konceptet kring Italiens "Super Tuscans" valde de att gå ifrån de regler och bestämmelser som styr vinproduktionen i regionen för att skapa sig friheten att helt enkelt producera bästa möjliga vin.

 

Le Petit Secret är producerat med de bästa druvorna från några av de främsta appellationerna i Rhône, såsom Crozes Hermitage, Lirac, och Vacqueyras, vilket skapar en unik blandning och gör detta till ett "Super Rhône" - det första i sitt slag!

 

>

Le Petit Secret

Côtes du Rhône, Frankrike

 

Le Petit Secret är en blandning av fyra druvor - 50% grenache, 20% syrah, 15% mourvedre och 15% carignan. Smaken är rund, öppen och inbjudande med toner av smultron, svarta vinbär, rosor, viol, ek och salvia. Fin, balanserad struktur och långt avslut.

 

Det passar utmärkt till vilt, grytor, stekar, risotto och ostar av medel till fyllig karaktär.

 

 

RECENSION

 

"VINET SOM INTE FÖLJER LAGEN LEVERERAR!"

 

 

"En producent som heter Olivier & Lafont i Rhônedalen har anlänt till Sverige. Eller rättare sagt viner från denna producent har lanserats i Sverige. Det är en liten producent som leds av två efterfrågade vinmakare i framför allt rhônedalen. Sex av deras viner kommer att finnas på det så kallade beställningssortimentet. Jag har haft förmånen att prova ett av vinerna. Och vad är då det olagliga frågar vän av ordningen?

Egentligen är det inte något olagligt utan vad man gjort är att man valt att inte följa de regler som gäller för bland annat druvsammansättning, skördeuttag med mera. Istället har man velat göra ett vin som helt enkelt skall bli så bra det någonsin går. Druvorna som ingår i vinet kommer från fyra olika vingårdslägen som alla anses vara mycket bra. Den slutliga mixen i vinet består av 50 procent Grenache, 20 procent Syrah samt 15 procent av Mourvèdre respektive Carignan. Vinet är klassat som ett Côtes-du-Rhône i syfte att ge vinmakarna frihet att blanda de bästa av regionens druvor.

Vinet heter 71847 Le Petit Secret och du hittar det som sagt i beställningssortimentet för ett pris av endast 139 kronor. Doften är stor och inbjudande med massor av härliga kryddor, mörk frukt, lite peppar och mineral. Känns komplext. Smaken upplever jag som medelfyllig, frisk, elegant med fin frukt, runda syror och tanniner och härlig struktur. Bra längd och rent slut. Vinet är mycket gott nu och passar bra till höstens anrättningar. Tror att det kan ligga ytterligare ett antal år.139 kronor kostar det och betyget §§§§ (15 p). Mycket vin för pengarna det är Le Petit Secret det!!!"

 

- Peter Axelsson, https://advokataxelssonsvinblogg.com/, 2019/09/17

 

 

 

>

139 :-

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB