Vårt sortiment

Klicka på flaskbilden för att komma till informationsbladet

Klicka på varukorgen för att beställa vinet

Frankrike

Upp

Olivier & Lafont

Côtes du Rhône

Producent är Olivier & Lafont, en duo bestående av Baptiste Olivier och Gérald Lafont. De är några av Rhône-dalens absolut mest efterfrågade oenologer och hjälper världskända producenter som Domaine Pierre Usseglio, Domaine Saint Préfert, La Bastide Saint Dominique, Domaine de Cristia, Domaine de la Biscarelle och Domaine Durieu. De gör också egna viner och har förmånen, tack vare sitt kontaktnät, att kunna selektera de absolut bästa druvorna i Rhône-dalen och de gör viner från områdets kända appellationer som Châteauneuf- du- pape, Crozes Hermitage, Vacqueyras, Gigondas och Lirac.

 

Italien

Upp

Contrà Soarda

Venetien

Familjeägd liten gård nordväst om Bassano i Ventien som omfattar 66 000 vinstockar och 1 000 olivträd. Mirco och Gloria Gottardi med förflutet inom restaurangnäringen har drivit den lilla gården sedan 1999. Man är ekologisk certifierad och producerar även naturvin. Vinodlingen Vignaioli Contrà Soarda ligger på en kuperad yta vid foten av Asiago-platån, i San Michele, Bassano del Grappa, en plats dedikerad till vinstockar och olivträd

 

 

Ginevra & Leonardo

Toskana

Ginevra & Leonardo SRL drivs av eonologen Marco Bernabei som kommer från en känd vinfamilj från staden Greve i Chianti, Toskana. Han arbetar med vinmakare över hela Italien för att hjälpa dem att utnyttja gårdarnas fulla potential och utveckla de bästa viner som de har möjlighet att frambringa.

 

Samtliga i familjen arbetar med vin och hans far, Franco Bernabei är ett välkänt namn och har av branschen blivit dubbad "Mr Sangiovese".

Scagliola

Piemonte

I hela fyra generationer har familjen Scagliola hängivit sig åt att kultivera sina vingårdar. De arbetar på ett skonsamt sätt med full respekt för naturen och håller avkastningen per hektar medvetet låg.

 

Scagliolas ägor sträcker sig över 35 hektar av vingårdar på en höjd av 400 meter över havet. Från dessa vinstockar producerar familjen Scagliola, förutom de för området klassiska druvsorterna moscato och barbera, även dolcetto, cortese, chardonnay, grignolino, monferrato rosso, brachetto och pinot nero. Samtliga druvsorter odlas endast i begränsade kvantiteter.

Spanien

Upp

Edetària

Terra Alta

En kvalitetsproducent i det högt belägna distriktet Terra Alta, granne med den mer kända "Priorat". Här jobbar Joan Àngel, ägare och grundare, med att producera eleganta, mineralrika viner som mestadels görs på garnacha (jmf grenache). Stockarna är äldre och jordmånen är ovanligt rik på olika mineraler.

Namn: Edetana Tinto

Druva: Garnacha 60%, syrah 30% och  10% cariñena

Årgång: 2015

Vinframställning: Druvorna till det här vinet kommer från vinstockar som är mellan 20 och 40 år gamla. De olika druvsorterna har jäst separat  och även lagrats 12 månader separat på 300 liter franska ekfat,  varefter de blandas varsamt för att skapa Via Edetana.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 159 kr

Art nr: 74904

Typ av vin: Rött vin

Namn: Edetària Tinto

Druva: 60% garnatxa peluda, 30% syrah och 10% cariñena

Årgång: 2014

Vinframställning: Vinet har lagrats 18 månader på nya franska ekfat (500 L). Druvornas skal har legat i musten mellan 20 till 30 dagar för att extrahera maximal smak och ge vinet mesta möjliga komplexitet. Varje druvsort lagras separat i 300 liters stora franska ekfat i 12 månader – därefter sker "giftermålet" mellan druvorna så att avvägningen blir perfekt.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 249 kr

Art nr: 74109

Typ av vin: Rött vin

Namn: Edetària Dolc

Druva: 70% garnatxa tinto och 30% syrah

Årgång: 2012

Vinframställning: Mycket små druvor lämnas kvar på rankan tills de är maximalt mogna och kan jäsa till 20% alkoholhalt. Jäsningen stoppas vid 15% och då är sockerhalten 80–100 g/l.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 149 kr

Art nr: 72221

Typ av vin: Sött vin

Tyskland

Upp

Von Winning

Pfalz

Weingut von Winning är en kvalitetsproducent i Pfalz i sydvästra Tyskland. Man odlar primärt druvan riesling och producerar ca 400.000 flaskor årligen. Man äger 50 hektar och 10 av dessa dedikeras till produktion av högsta kvalitetsklassen  s.k. Grosses Gewächs. Bästa vingårdlägen är följande

Deidesheim; Kalkofen, Kieselberg, Langenmorgen, Grainhübel, Paradiesgarten. Forst; Pechstein, Jesuitengarten, Kirchenstück, Ungeheuer. Ruppertsberg; Reiterpfad, Spiess.

Von Winnings  primära jordmåner är; Basalt, röd och gul sandsten, lerblandad sand, tertiär lerjord, tertiär krita, skiffer och kalksten.

Stephan Attmann, Von Winnings chefsvinmakare, har blivit en vinmakare man talar om i hela Tyskland. Flera vinguider och Gault & Millau utnämnde honom till årets nykomling 2011 och 2012.

Von Winning fick utmärkelsen Riesling Champion för hela Tyskland i Vinums stora tävling i september 2012 samt även 2015.

Namn: Von Winning Riesling Druva: 100% Riesling

Årgång: 2018

Vinframställning: Helt naturlig vinframställning där delar av vinet har jäst på ståltank och delar på ekfat med spontanjäsning. Druvor från olika vingårdslägen i Ruppertsberg, Deidesheim och Forst.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 119 kr

Art nr: 79393

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Win Win Riesling

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2019

Vinframställning: Druvorna till Win Win kommer från kända vingårdslägen som Kalkofen och Kieselberg i Deidesheim och Pechstein i Forst. Vinet har spontanjäst i stora ekfat.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 139 kr

Art nr: 79394

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Sauvignon Blanc II

Druva: 100% Sauvignon Blanc

Årgång: 2016

Vinframställning: Spontanjäsning på ståltank.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 169 kr

Art nr: 79064

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Deidesheimer Paradiesgarten 1:e Lage Riesling Trocken

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2017

Vinframställning: Paradiesgartens jordmån består av kritblandad lera och sandsten. En tredjedel av vinet är spontanjäst i 500 och 1200 liters ekfat. Vinet utvecklas och kan med fördel sparas 3–5 år efter skörd om man tycker om ett mer utvecklat vin. Det går även bra att dricka det nu!

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 219 kr

Art nr: 79396

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Sauvignon Blanc 500

Druva: 100% Sauvignon Blanc

Årgång: 2014

Vinframställning: De små druvorna växer tätt  på vingårdarna Paradiesgarten och Bachhübel i sydöst läge på röd sandsten. Spontanjäst i 500 liters ekfat.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 419 kr

Art nr: 71280

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Sauvignon Blanc I

Druva: 100% Sauvignon Blanc

Årgång: 2016

Vinframställning: Druvorna till det här vinet kommer från Paradiesgarten , Herrgottsacker & Kallstadter Steinacker där  jordmånen består av röd sandsten, flinta, kalksten och kritmärgel. 70% av druvorna har jäst på ekfat. Går utmärkt att lagra för en mer utvecklad stil till 2018, men är utmärkt att dricka nu.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 239 kr

Art nr: 71254

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Kirchenstück GG Forst Riesling Trocken

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2015

Vinframställning: Vinframställning: Druvorna till von Winnings topp-vin kommer från vingården Kirchenstück som rankades högst av alla vingårdar i den klassificering 1828 som är känd som "The Royal Bavarian Vineyard Classification". Vinet har spontanjäst i 500 liters ekfat. Inget annat vingårdsläge har så rikligt med basalt i jordmånen som denna anrika vingård. Detta historiska vin är fortfarande ungt och går med fördel att spara många år och beräknas vara helt moget år 2022.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 509 kr

Art nr: 79401

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Langenmorgen GG Deidesheimer Riesling Trocken

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2015

Vinframställning: Langenmorgen är granne med vingården Paradiesgarten och har sitt östliga läge mycket morgonsol. Jordmånen består i huvudsak av röd sandsten.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 309 kr

Art nr: 79399

Typ av vin: Vitt vin

Österrike

Lesehof Stagård

Kremstal, Wachau

Urban och hans fru Dominique Stagård är den fjärde generationen att driva gården som idag består av 12 hektar i Kremstal och Wachau. De odlar ekologiskt. För dem är odling helt utan kemikalier och tillsatser ett sätt att förbättra vinernas kvalitet och samtidigt hedra tidigare kunskaper och tekniker.

 

De fokuserar på riesling och grüner veltliner och skapar uttrycksfulla, mineraldrivna, livliga och vibrerande viner med delikat frukt. Handskörd gäller nästan genomgående och i synnerhet på de branta vingårdslägena runt deras 1000 år gamla hus.

Nya världen

Chile

Upp

Viña Maquis

Colchagua

I ett privilegierat läge, 12 meter över vattenytan mellan två floder, ligger Maquis ägor med 140 hektar odlad mark. Kall bris från kusten sveper in längs floderna och modererar de annars extrema temperaturerna sommartid. Jordmånen består av lera, sediment och grus. Det är unikt att lera dräneras vid regn tack vare avrinning till två floder.

Vingården är belägen på historisk mark i den berömda Colchagua-dalen, 18 mil söder om Santiago på den södra delen av den större Rapel-dalen, och framställer sina viner ekologiskt med fokus på hållbarhet. Ursprungsbefolkningen, Mapuche-indianerna, är kända för sina silversmycken som ses på etiketterna.

Namn: Maquis Carménère Gran Reserva

Druva: 100% Carménère

Årgång: 2011

Vinframställning: Vinet är jäst på ståltank i temperaturer mellan 2225°C och har sedan genomgått malolaktisk jäsning, även det på ståltank. Därefter har 50% av vinet åldrats under 12 månader på ett och två år gamla fat av fransk ek och resterande 50% på ståltank. Druvorna är handplockade.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 149 kr

Art nr: 78776

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Cabernet Franc Grand Reserva

Druva: 100% Cabernet Franc

Årgång: 2013

Vinframställning: Druvorna har handplockats och sorterats med stor noggrannhet varefter vinet har låtits jäsa på ståltank. Sedan har 50% av vinet åldrats under 10 månader på ett och två år gamla franska ekfat och 50% på ståltank.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 149 kr

Art nr: 78779

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Malbec Gran Reserva

Druva: 100% Malbec

Årgång: 2014

Vinframställning: Vinet är jäst på ståltank i temperaturer mellan 2225°C och har sedan genomgått malolaktisk jäsning, även det på ståltank. Därefter har 50% av vinet åldrats under 12 månader på ett och två år gamla fat av fransk ek och 50% på ståltank. Druvorna är noga handplockade och sorterade.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 149 kr

Art nr: 78777

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Lien

Druva: 50% Carménère, 35% Syrah, 10% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot

Årgång: 2010

Vinframställning: Vinet är jäst på ståltank i temperaturer mellan 2225°C och har sedan genomgått malolaktisk jäsning, även det på ståltank. Därefter har 25% av vinet åldrats under 14 månader på nya fat av fransk ek, 35% av vinet har åldrats på ett och två år gamla franska ekfat och 40% på ståltank.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 199 kr

Art nr: 78781

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Viola

Druva: 85% Carménère, 15% Cabernet Franc

Årgång: 2010

Vinframställning: Druvorna är noga handplockade och sorterade. Vinet har sedan jäst på ståltank och därefter åldrats under 14 månader på nya franska ekfat.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 299 kr

Art nr: 78782

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Franco

Druva: 100% Cabernet Franc

Årgång: 2010

Vinframställning: Druvorna har handplockats och sorterats med stor noggrannhet. Därefter har vinet låtits jäsa på ståltank för att sedan åldras under 14 månader på nya franska ekfat.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 459 kr

Art nr: 78783

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Rosé Gran Reserva

Druva: 100% Malbec

Årgång: 2014

Vinframställning: Druvorna plockar varsamt för hand för att sedan jäsas på ståltank.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 99 kr

Art nr: 78778

Typ av vin: Rosé

Upp

Teckenförklaring:

Systembolagets Fasta Sortiment

Systembolagets Beställningssortiment

Tillfälligt Sortiment Exklusivt

Beställ på Systembolaget

Miljövänligt odlat

Skruvkork

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB